Turvatoimia

Ensin satoi vettä ja nyt tulee taas lunta, tai räntää, tai mitä lie. Olemme kohta varautuneet ihan kaikkeen. Eteisessä odottaa kaksi paria kumisaappaita, mihin on kiinnitetty liukuesteet lehden hakua ja roskienvientireissua varten. Kaikki väylät on tuhdisti hiekoitettu - tosin nyt pitää muistaa mikä tuolla uuden lumen alla on juuri se hiekoitettu väylä. Oven pielessä ovat valmiina hiekkaämpäri, harja ja lumilapio ja työhanskat ovat helposti saatavilla.

Yksi ongelma tulee kuitenkin ylhäältä ja sille emme mahda mitään. Katolta on nimittäin kohta rysähtämässä läjä lunta ja jäätä. Emme uskalla kiivetä katolle, eikä ole järkevää ryhtyä sitä alhaaltapäinkään sohimaan. Oven suljettuamme odotamme hetken, suuntaamme katseen yläviistoon ja kipitämme ripeästi liukuesteinemme alta pois. Turvallisinta olisi kutsua joku ammattilainen paikalle pudottelemaan lumet, mutta taloyhtiön miehet eivät näytä olevan asiasta vielä huolissaan.... joten luotamme heidän arvioonsa, pelkäämme pahinta ja elämme toivossa, että se kaikki tuleekin vetenä alas. Paras turvatoimi on olla varautunut, kaikkeen.

Kommentit

  1. Hauska sarjakuva tärkeästä aiheesta. Itsellä jäi viimeksi remonttihommissa työhanskat naulaan ja tikkuhan siinä oli syvällä sormessa. Onneksi lumi ei vielä ole vaarana, mutta pian se talvikin sieltä taas tulee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Punamullo ja merikrotti

Hyvä johtaminen?