Ihan tavallinen pölynimuri?

Viikko toisensa perään olen ollut sitä mieltä, että pölynimurimme olisi aika siirtyä ansaituille eläkepäiville, mutta en saa aikaiseksi uuden hankintaa. Vanhan palvelijan putki on teipattu jesarilla, harjaksista on enää muutama karva jäljellä (silloin kun lattiasuulake suostuu pysymään päällä), pikkusuulake pyörii villisti ympyrää - saamatta aikaan mitään tuloksia, pöly ja roskat vain siirtyvät imurin tieltä toiseen paikkaan, kone rämisee ja pyörät jumittavat... "paljon melua tyhjästä" on oikea sanonta sen vempeleen kohdalla. Se on kuitenkin kestänyt jo parikymmentä vuotta.

Eräänä perjantaipäivänä, noin kuukausi sitten, mitta tuli täyteen. Lähdettiin etsimään uutta imuria ja käytiin neljässä eri firmassa. Heti tuli selväksi, ettei entisenlaista palvelijaa enää löydy - mikään imuri ei kestä kuulemma juuri kahta vuotta kauempaa, vaikka mitä luvattaisiin. Mitä?!

Saman hintaluokan koneissa oli valmistajasta riippuen hyvinkin suuria eroja. Halutaanko märkä- vai kuivaimuria, pussillista vai pussitonta ja minkälaista pussia, hepa vai jokin muu suodatus, millä luokituksilla, millä tehoilla (mitkä eivät tietenkään kerro totuutta imutehosta), millä desibeleillä, minkälaisella toimintasäteellä ja minkälaisilla varusteilla, ym-? Taivas sentään! En ole ostamassa kuurakettia.. haluan vain hyvän ja kestävän, ihan tavallisen pölynimurin. Mutta mistä ja mikä niistä 39-700n euron väliltä?! 

Ei ole enää ollenkaan yksinkertaista ostaa pölynimuria ja sinne se jäi kauppaan. Kaikki tuntuivat jollakin tapaa huonoilta ja jo valmiiksi romulta entiseen verrattuna. Minulla oli varma käsitys siitä, mitä haluan, mutta myyjä vei pohjan hankintakriteereiltä ja koko imuroinnilta. Taidan ostaa mieluummin lattiaharjan ja mopin. Niissäkin on takuulla tapahtunut mullistavia muutoksia vuosien myötä. Halutaanko hiilikuitu-, ruostumaton teräs-, ebenpuu- vai muovivartinen (sillä nehän vaikuttavat eri tavoin ja merkittävästi varsinaisen moppiosan toimintaan)... silikoni, ketunhäntä, niini, sturtsinsulka vai keinokuitu.. standardileveys vai mukautuva... ajastimella vai ehkäpä kilometrilaskurilla? Onko kyseisellä välineellä tarkoitus tehdä muutakin kuin mopata lattioita?
Ei - haluaisin vain punaisen, kiitos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt