Loppiaisaatto Shakespearen tapaan?

Joulunpyhiä on vielä yksi juhlittavana. Aatto juhlista jaloin ja jostain syystä ilmeisesti Shakespearkin ajatteli niin, kun kirjoitti melankolisen komedian "Loppiaisaatto". En kyllä ymmärrä miten Loppiainen siihen liittyy, mutta näytelmää on ilmeisesti joidenkin tietojen mukaan ainakin esitetty Englannin hovissa kyseisenä päivänä, vuonna 1601.

Mikäli aatto olisi täällä sujunut Shakespearin tapaan, olisin aloittanut aamuni viiksiä liimaillen ja sekavaa kolmiodraamaa juonien. Tähän mennessä olisi jo kahvin sijaan mennyt vähintään kolme pulloa viiniä ja orava makaisi haaksirikkoutuneena takapihan hangessa. Siis mitä? Älä kysy - tämä kaikki on aivan yhtä vesiselvää tai sekavaa kuin Shakespearillakin.

Tällä hetkellä kämppä on kuitenkin siistitty, orava ruokittu ja draamaa on ollut ainoastaan lintulaudalla. Illalla tulee vielä pari rusakkoa marjakuusen alle yökylään. Kuusi saa kasvaa hetken olohuoneessa... siis joulukuusi. Huomenna lauletaan viimeisen kerran joululauluja niin jotta tupa raikaa ja talitintit tippuu oksilta. Sitten aletaan hiljalleen purkaa joulua. Huh... onkohan mulla kuumetta? Itämaan tietäjiä muistaen - hyvää Loppiaista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt