"Puolihyväkuntoinen"

Autokoulussa opetettiin, ainakin minulle, aikoinaan juuri noin - kesken matkan katkennut auton tuulettimenhihna on helppo korvata naisten sukkahousuilla. Toisin on kytkimen kanssa, vaikka se naisenergialla saatiinkin jouluaattona toimimaan. Nyt Skoda-polo kävi tohtorilla ja jännitimme odotustilassa kuinka käy - vieläkö vanhasta saadaan toimiva.

Nuori huoltomies tuli noin parinkymmenen hermostuttavan minuutin kuluttua kertomaan tilanteen ammattikielellä, autolatinaksi. Kun pyysimme häntä suomentamaan asian niin, että täditkin sen ymmärtävät, hän totesi kytkimen olevan "puolihyväkuntoinen"... niin kuin koko muukin auto. Isoa remonttia ei siis vielä tarvittu ja selviämme ainakin jonkin matkaa eteenpäin pienillä aputoimilla, kuten kytkimen ja jarrunesteen vaihdolla. Siitä pelkästä ilosta sitten kaasutimme toiselle puolelle kaupunkia shoppailemaan.

Olimme kuluneen parin viikon aikana saaneet ystävällisiä kyytejä kauppaan, mutta varmuuden vuoksi selvitimme myös palvelulinjat, ym. julkiset yhteydet, millä puolikuntoiset raajarikkoiset suoriutuvat tarvittaessa välttämättömistä menoistaan. Ei voi mitään, mutta kyllä se oma auto vaan on ihana ja tarpeen - elämä, kulkeminen ja asiointi on ainakin tällä hetkellä huomattavasti helpompaa ja nopeampaa niin. Jääpä aikaa taapertaa lähimetsään kuuntelemaan lumen satamista ja puiden hiljaista napsahtelua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt