Hyvä joulu

Hyvä joulu


 

Aatonaatto ja hössötys kiireisimmillään, vai onko rauha jo laskeutunut majaasi?

Joulufiilis voi iskeä vaikka keskellä kesää, kuten kävi noille tinteille. Toiset taas eivät pääse joulun fiilikseen koskaan tai eivät edes halua sitä. Jollekin riittää häivähdys joulusta, toinen hössöttää itsensä puhki ja kolmas toteaa katkerana, ettei jouluun ole varaa. Sairaus tai jokin muu katastrofi voi rynnätä kutsumatta tupaan, jolloin on vaikea nähdä hyvää joulua. Siinä se silti on - ympärillä. Kaikki riippuu siitä, mitä joululta odottaa. Joulu tulee kaikesta ja kaikista huolimatta.

Entäpä se yksinäisyys? Yksinkin voi viettää hyvää joulua - voin sen kokemuksesta sanoa, mutta se on eri asia kuin yksinäisyys. Yksinäisyys on siitä kurja, ettei se monista puheista huolimatta kulminoidu vain juhlapyhiin - se on useimmiten vallitseva tilanne läpi vuoden. Hyvänen aika - miksi nämä yksinäiset eivät löydä toisiaan?! 

Yksin, kaksin tai laumassa - toivon kaikille kuitenkin hyvää joulua. Sellaista, missä joulun sanoma tuo iloa, valoa ja toivoa, vaikka puitteet eivät omasta mielestä niin kaksiset olisikaan. Tämä meni nyt välillä vakavaksi, mutta elämähän on niin ailahtelevaista, eikä sitä voi joulunakaan unohtaa. Siirretään ne ikävät asiat nyt kuitenkin edes hetkeksi syrjään. Joulun fiilis ja tunnelma voi iskeä koska vaan - kuka sen sanoo, että kalenterin osoittama päivämäärä on juuri se oikea. Vietä joulua silloin kun sinusta siltä tuntuu ja sillä tavalla kuin tuntuu - vaikka koko vuosi, jos niin haluat ja vietä sitä hyvällä mielellä. Hyvää joulua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Some

Kuulua kirkkoon vai ei?