Mitä kuuluu takapihan tintille?

 Mitä kuuluu takapihan tintille?

Takapihan tintti on ilahduttanut meitä läsnäolollaan jo muutaman vuoden. Hän on varsin vekkuli otus, hieman persoonallisen näköinen ja kuuloinen, selvästi myös jo ikääntymässä. Tintti tulee edelleen joka päivä hakemaan pähkinää kädeltä ja suorastaan vaatii huomiota, välillä keinoja kaihtamatta. Joskus vaan serustellaan ja vaihdetaan kuulumisia tiaisten omalla kielellä, mitä kovasti yritän opetella. Sen verran olen ilmeisesti oppinut, että kutsuhuutooni yleensä vastataan ja paikalle saavutaan kiireellä. Tintti jopa nukkui terassin yläpalkilla koko kesän, aina koviin pakkasiin asti.

Hän on esitellyt meille jo kolme poikuettakin, mitkä on tuotu lentoharjoitusten perään aina takapihan tuolinkarmeille riviin istumaan. Muutamat tunnistettavat yksilöt ovat myös jääneet iloksemme. Pari kesää sitten syntynyt "Pallopää" kulkee kaksin uskollisen adjutanttinsa, pienen sinitiaisen kanssa. Pallopäällä on korkea otsa ja näyttää kuin se kantaisi mustaa kypärää päässään. Se on muutenkin aika sotilaallisen ryhdikäs - kuten adjutanttinsa. Pallopäällä on myös tapana järjestää paljon melua tyhjästä. Se käy kaulaansa venyttäen kielimässä työhuoneen ikkunalla: "Tule nyt äkkiä... orava (tai välillä närhi/harakka) syö takapihalla meidän pähkinöitä!" Ääntä ja vaatimuksia piisaa, mutta rohkeutta ei - kerjätä kyllä osataan, mutta kovin lähelle ei uskalleta tulla.

Tänä kesänä poikasia jäi kulmille kolmen kopla, minkä johtaja "Rohkelikko" on hyvin utelias ja tekisi mielellään lähempää tuttavuutta, mutta parempi säilyttää sen villi luonne, sillä yksi riesatiainen kerralla riittää. 

Kolmen koplan vanavedessä on alkanut kulkea "Mohikaaniksi" ristimämme pienen pieni tintti, mikä taitaa kyllä olla jonkinlainen risteymä tai poikkeus populassa. Hän on päältä päin kuin talitiainen, mutta huomattavasti pienempi ja päälaella on valkoinen raita, missä höyhenet sojottavat pystyssä kuin irokeesikampaus. Erittäin huvittavan näköinen otus. Tämä tyyppi on vikkelä säntäilijä ja yhtä utelias kuin Rohkelikko.

Tuossa takapihan vilskeessä on ollut korona-ajan huvitusta yllin kyllin. 

Kommentit

  1. Tämä on ihan huikean hauska juttu. Tintin seikkailut ovat muutoinkin tulleet tutuksi ja aina odotan innolla lisää uutisia tuosta siivekkäästä ihmeestä. Kerrassaan lumoava otus ja myös hauskan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset palautteesta! Mukavaa, että tintti ilahduttaa päivääsi. Hyvää joulun odotusta!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt