Vuosi vaihtuu

 

Vuosi todellakin päättyy ja alkaa joululla - onhan tässä kohta Loppiaisen pyhätkin edessä. Uutta vuotta on vielä turha juhlia, sillä sen sisällöstä ei ole mitään hajua. Tervetuloa kuitenkin! Vanha, kohta mennyt vuosi sen sijaan ansaitsee juhlintaa. Siitä on selvitty kunnialla ja se on kohta siirtyvä lopullisesti muistoihin. 

Vuoden jokainen päivä elettiin jonkin sortin koronauutisia, eikä loppua vielä näy. Itselläni työt vähenivät merkittävästi, eikä ainakaan tulevan vuoden tammikuussa ole todennäköisesti mitään töitä. Kukaan ei yksittäiselle osaeläkeläismuusikolle maksa koronakorvauksiakaan. Siinäpä aihetta heti alkuvuoden surkutteluun. Vaan enpä aio siitäkään lannistua. Jotkut ovat kysyneet, että voinko oikeasti olla aina niin positiivinen? En tietenkään voi - kyllä minäkin murehdin, mutta murehtiminen ei loppujen lopuksi johda mihinkään, joten sitä ei kannata tehdä loputtomiin. Huolet eivät tästä maailmasta lopu, joten niiden kanssa täytyy oppia tulemaan juttuun. Jos joillekin asioille ei voi kertakaikkiaan mitään, täytyy etsiä jotakin muuta vastapainoa. Minulla ei ole hätää - ei ole lapsia elätettävänä, enkä itse tarvitse kovin paljon. Olen jo nuoresta oppinut elämään säästeliäästi. Toivoa paremmasta on aina ja sitä kohti kannattaa pinnistellä.

Elämä tuppaa nykyään olemaan liikaa kännyköiden, tinderin, twitterin, snapchatin ja muiden somehömpötyksien ja digimaailman vaikutuspiirissä - olkoonkin, että myönnän etäyhteyden näinä aikoina pelastaneen paljon. Mutta kaikki tapahtuu liian nopeasti! Kyllä elämää voi olla niiden ulkopuolellakin ja se voi olla hitaampaa. Lisäksi toivoisin "MINÄ ja MINUN kokemukseni/tunteeni" ajattelun laimenevan tulevan vuoden myötä. Itsetunto on eri asia ja ihan hyvä asia, mikäli se pysyy järjen ja kohtuuden rajoissa. 

Ensi vuodelle on ihan turhaa ladata liikaa toiveita ja odotuksia. Antaa sen vaan tulla ja katsotaan rauhassa mitä sieltä tulee - aika jännää! Tänään on kuitenkin aika juhlia mennyttä. Ollaan kiitollisia siitä, että ollaan juuri nyt tässä. Niin ja - hyvää joulun jatkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Some

Kuulua kirkkoon vai ei?