Musavinkkejä

Varastolaatikosta tupsahti vastaan läjä vanhoja C-kasetteja. Osa niistä on äänitetty radiosta tai kaverin kasetilta, osa ostettu ihan "kovalla rahalla".  Tuli mieleen nuoruusvuodet ja kasari kaikkine ihanuuksineen tai karmeuksineen. 

C-kasetit soitettiin niin puhki, että nauhat venyivät, juuttuivat mankkaan, menivät kiharalle tai katkesivat. Joskus biisissä kuuluva rasahdus kertoi siitä, että siististi katkenneen nauhan teippaus oli onnistunut ja kuuntelua saattoi jatkaa. Voi aikoja! Kuka muistaa? Nuorisosta varmaan harva edes tietää mikä on C-kasetti tai LP-levy. 

Itselläni on aika paljon noita äänitettyjä kasetteja. Tallessa on myös opiskeluaikojen "Länsimaisen taidemusiikin historian" nauhoitettujen näytteiden laaja kattaus. Joskus sentään on raskinut ostaa jonkin LP:n ja hyllystä löytyy klassisten levyjen lisäksi mm. The Manhattan Transfer, George Michael ja Toton "Fahrenheit". CD-levyjä on aikojen myötä kertynyt paljon enemmän.

Ehdotan tässä muutaman biisin kuunneltavaksenne. Koska valinta olisi liian vaikeaa, heitän ensimmäisenä käteen osuvat ja sovitaan, että tällä kertaa vain neljä ehdokasta. Nämä löytyvät youtubestakin. Klassiselta puolelta napataan taivaallisen kaunis Allegri: Miserere mei, Deus (The Cambridge Singersin laulamana). Toisena kuunneltavaksi nappaan aivan huikean Anúna kuoron - mystistä, kelttivaikutteista, taitavaa ja taivaallista musisointia. Tältä porukalta voi kuunnella ihan mitä vaan. 

Sitten kaksi biisiä klassisen genren ulkopuolelta, toiselta hyllyriviltä. Sormi osuu ensimmäisenä Paul Simonin levyyn ja siitä otetaan "Still grazy after all these years". Janis Joplin osuu kohdalle hyllyn päädystä. Menköön siltä levyltä "Mercedes benz".  Näillä sokkovalinnoilla tänään - mukavaa musiikkituokiota!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Some

Kuulua kirkkoon vai ei?