Myrkkyjä?

MYRKKYJÄ?
 
 
Tulipa taannoin otettua ihan tavallista särkylääkettä armottomaan pääkipuun... siis ihan tavallista. Joku mielenhäiriö pisti lukemaan sen tavallisen särkylääkkeen tuoteselostetta ja sitä ei olisi pitänyt tehdä. Kerran aikaisemmin olen sortunut samaan jonkun muun lääkkeen kohdalla ja todennut että jos ei se tauti tapa niin lääke sitten viimeistään. No - ehkä tässäkin asiassa on loppujen lopuksi yritettävä säilyttää jonkinlainen järki - en välttämättä ole se yksi tuhannesta, joka saa kummallisia, melkein kuollettavia näppylöitä. Monesta huonosta vaihtoehdosta täytynee vaan valita se pienempi paha. Enkä unohda sitä, että lääkkeillä pelastetaan henkiä ja maailmaa. 
Lääkkeiden kanssa moni on kuitenkin varovaisempi kuin ruokansa kanssa, vaikka joskus olisikin terveellistä lukea mitä se eines oikein pitää sisällään. Siirryin pitkälti luomutuotteisiin sen jälkeen kun suu ärtyi ja hajosi punajäkälästä. Kaikkein eniten limakalvoja tuntuvat ärsyttävän lisä- ja säilöntäaineet eri muodoissaan. Kun rupesin tarkemmin syynäämään mitä suuhuni laitan, huomasin että noiden lisäaineiden välttäminen onkin työn takana ja jonkinlaista ylimääräistä "myrkkyä" tuntuu olevan vähän kaikessa. Odotan luomutuotteiden suurta vallankumousta ja puhtaan ruuan nousukautta! Hiiteen esimerkiksi ne iänikuiset kääretortut, mitkä muistaa jo lapsuuden ajoilta ja mitkä voi unohtaa kaappiin vaikka vuodeksi ja ne ovat edelleen syömäkelpoisia. Ei ruuan kuulu säilyä kuukausitolkulla, ei edes viikkotolkulla.

Kommentit

  1. Kyllä noiden särkylääkkeiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Minä olen kanssa yhdelle antibiootille (ainakin) hyvin allerginen.
    Myrkyistä puheenollen, olen tutustunut vaarallisten aineiden lähetykseen. Tämä aihe pomppasi uutisissa esiin ja kiinnostuneena otin aiheesta enemmän selvää. Aikamoiselta puuhalta tuntuu tämäkin - en tiedä kuinka paljon ihmiset näitä pohtivat, mutta jos muitakin kiinnostaa niin löysin esimerkiksi tältä sivustolta asiasta tietoa: https://www.cargosafe.fi/palvelut/lahetyspalvelut/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Punamullo ja merikrotti

Hyvä johtaminen?