Arjen aktiivimalli

Aktiivimallista taitaa tulla seuraava muotisana. Ensimmäisenä se lanseerattiin työttömille, vaikka mielestäni se saisi koskea myös työnantajia. Jokaisen työnantajan tulisi esimerkiksi palkata vähintään yksi työntekijä vuodessa, tai työnantajan verot nousevat.

Minkälainen olisi tavallisen arjen aktiivimalli? Täyttääkseen aktiivimallin tunnukset, sen täytyy sisältää jonkin verran byrokratiaa ja pakkotoimia.
Jokaisen tulisi siivota vähintään kaksi kertaa viikossa. Roskien vientiä tai tavaroiden järjestelyä ei katsota siivoukseksi. Siivoukseen tulee sisältyä imurin tai rätin käyttöä. Roskat voi viedä ulos kerran viikossa, mutta useampaan kertaan tarvitaan taloyhtiön tai jätehuollon kirjallinen lupa, mikä esitetään naapurustolle roskia viedessä. Jokaisesta siivoustoimesta tulee raportoida jollain julkisella foorumilla, vähintään facebookissa. Mikäli talous ei siivoa kaksi kertaa viikossa, kaikkiin harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan tulee kuukauden karenssi.

No - minä ryhdyn nyt toteuttamaan ainakin jossain mittakaavassa tätä arjen aktiivimallia - katsotaan sitten kuinka sen raportoinnin käy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt