Autokuume

Tintithän eivät pidä väreistä, mutta punainen urheiluauto niillekin kelpaa. Tinttilän lehmän kanssa niillä on aina ollut vääntöä, mutta lehmä oli taas tälläkin kertaa "askeleen edellä" Tinttien touhuista.

Pieni autokuume on ollut täälläkin. Ihan vaan siitä syystä, että vanha Skoda on kohta palveluksensa ehtoopuolella. Vielä sillä pääsee, mutta pientä selittämätöntä kolinaa, kitinää ja väljyyttä alkaa olla - ihan niin kuin sen kuskeillakin. Autoon en halua pistää hirveän paljon rahaa - se on turhaa ja auton arvo laskee käsittämättömän nopeasti. Käytetyn auton ostossa on kuitenkin karikkonsa. Ei voi tarkkaan tietää mitä kuoren alla piilee ja mikä paikka ensimmäisenä repsahtaa, vaikka kuinka olisi huoltokirja ja historia kunnossa. Vaan eipä sitä voi näköjään tietää uusistakaan autoista. Tuliterä kaara voi jättää tienposkeen ihan yhtä hyvin. Uusissa autoissa on liikaa tekniikkaa, minkä pettäessä korjauskustannukset ovat huomattavasti isommat kuin vanhemmissa ajokeissa.

Nyt tämän esipuheen ja mietinnän jälkeen alkaa tuntua siltä, että säästämme rahaa kun siirrymme taksin käyttöön.

Kommentit

  1. Meidänkin autosta välillä hieman kolinaa ja kitinää kuuluu. Olisi kyllä aika jo vaihtaa autoa. Mutta en haluaisi vaihtaa meidän autoa, kun muuten hyvä ollut. https://www.lapinlaatuautot.fi/vaihtoautot

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Punamullo ja merikrotti

Kun uni ei tule