Oikeutta eläimille

Satuinpa kanavapujottelua harrastaessani törmäämään illalla tv-ohjelmaan, missä pienen pieni kissanpoikanen pelastettiin viemäriputkesta. Eläimet olivat ajatuksissa jo aikaisemmin päivällä kun luin ikäväkseni asiaa turkistarhauksesta, katselin oravaa takapihan lintulaudalla ja lintusia pihapuissa.
Entäpä jos eläimet ryhtyisivät lakkoon - miten se edes olisi mahdollista? Metsän eläimet vaan katoaisivat koloihinsa, lemmikit makaisivat apaattisina sängyn alla ja tuotantoeläimet lakkaisivat tuottamasta. Mikä oikeus meillä on riistää eläimiltä vapaus ja kohdella niitä kuin ne eivät tuntisi mitään, eivätkä olisi elollisia, ajattelevia olentoja. Hyötyeläin - miten kammottava sana!

Syön lihaa enää äärimmäisen harvoin, mutta kalaa ja maitotuotteita kyllä. Olen siis raadollinen hyväksikäyttäjä minäkin. Voisiko eläimiä kuitenkin kohdella inhimillisemmin? Onneksi on sellaisia ihmisiä, kuten sen eilisen tv-ohjelman pelastuspartio, joka teki kaikkensa pelastaakseen pienen kissanpennun. Kisu sai tarvittavan hoidon ja pääsi turvaan perheeseen, jossa se näytti viihtyvän ja saavan hyvää kohtelua. Luonto itsessään on aika julma. Ihmisen ei kuitenkaan tarvitse lisätä julmuutta. Eläimillä on oikeus elää niille luontaisella tavalla, ihan niin kuin meilläkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt