Talvimyrsky

Viime yönä ja vielä tänä aamuna on tuuli tehnyt pikku pakkasesta miltei sietämättömän. Rannikolla ovat puhurit nousseet jopa 32 metriin sekunnissa. On ollut kunnon talvimyrsky. Tunsin vilunväreitä kun katselin uskalikkoja, jotka hampaat irvessä pyöräilivät aamulla töihin.

Tämä talvi on ollut jotenkin kummallinen ja tuntuu vaihtelevan suuresti paikkakunnittain, vaikka iso-isäni olisikin todennäköisesti sitä mieltä, että "eipä tässä mitään uutta auringon alla". Hän piti sääpäiväkirjaa ja väitti, että vuoden keskilämpötila ja sääolosuhteiden keskiarvo on aina miltei sama. Ääriolojakin on aina silloin tällöin, mutta tilanne tasaantuu vuoden aikana. Saapa nähdä minkälainen kesä on missäkin päin Suomea siis tulossa.

Hirvittää katsella nuoria ja joitain vanhempiakin, jotka kulkevat talvella nilkat paljaina, ilman hanskoja ja kaulahuivia tai päähinettä. Väitän, että vilu siinä tulee leudommallakin kelillä tai sitten menee niin turraksi, ettei tunne yhtään mitään. En pidä paljaita nilkkoja talvella muodikkaana - pidän sitä tyhmyytenä. Valkoisen kirjavana hytisevä, niukasti vaatetettu muodin keulahahmo herättää vain sääliä näissä olosuhteissa.

Tänä aamuna ei ainakaan tällä suunnalla kannata luottaa mittarilukemiin - siihen kannattaa lisätä kymmenen pakkasastetta ja pukeutua sen mukaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Punamullo ja merikrotti

Hyvä johtaminen?