Olympiadin päätös

Niin on tämä olympiadi saatu päätökseen. Paljonko kuusi mitalia kustansi Suomelle? Ehkä en halua tietää, mutta arvelen summan olevan miljoonaluokkaa.

Onko mitään järkeä tärvätä sellaisia summia yksiin urheilukisoihin? Naisten jääkiekkojoukkue sai selvitä huomattavasti pienemmällä budjetilla kuin miesten ja miten kävi? Mediakin kiinnitti huomionsa miesten tekemisiin enemmän kuin naisleijoniin. Onko ylipäätään tarvetta lähettää urheilijoita kisoihin pelkän kokemuksen vuoksi, eikö sitä kokemusta saa kotikisoissakin? Monelle urheilijalle kokemus oli suuri pettymys, vaikka mitään suurta ei olisi odotettukaan. Iloitsin toki suomalaisten menestyksestä, mutta jotenkin olympialaisten hohto on silmissäni hiipunut aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Talviolympialaiset ovat muutenkin kohta "menneen talven lumia", sillä kisajärjestäjiä on tulevaisuudessa yhä vaikeampi löytää - ei vain järjettömien kustannuksien vuoksi vaan ihan ilmaston muutoksenkin vuoksi. Voihan olla, että perinteiset talvilajit korvautuvat joillain ihan uusilla ja parinkymmenen vuoden päästä ei enää lainkaan nähdä hiihtoa. Kilpailuhenki ei ihmisestä kuitenkaan katoa, eli jotain mittelöitä takuulla tulee jatkossakin.

Kuulostan varmaan kamalan kyyniseltä, mutta urheilu tuntuu sisältävän nykyään ihan liikaa epäpuhtaita keinoja, politikointia ja kaikenlaista epäreiluutta. En löydä itsestäni enää entistä kisahehkua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Punamullo ja merikrotti

Kun uni ei tule