Tämän päivän mietteitä

Lumisade alkoi heti aamusta ja nyt pyryttää melko rankasti. Lumitöihin ei kannata mennä vielä toviin. Linnut kävivät kyselemässä lisää evästä ja värjöttelevät nyt jo piilossa tuija puiden suojissa.
Jossain vaiheessa on pakko lähteä liikkeelle. Auto on toistaiseksi katoksen alla, mutta illalla sen joutunee kaapimaan esiin lumikinoksesta. Julkinen liikenne olisi ehkä järkevämpi matkustusmuoto, mutta aikataulu on tänään siirtymisineen ja välimatkoineen siihen liian tiukka.

Lumipyry ei harmita - ainakaan vielä, eikä näin ikkunan takaa seuraten. Yksi asia sai kuitenkin verenpaineen nousuun; kansanedustajien sopeutumiseläke. Ymmärrän heidän työnsä vaativuuden, mutta sopeutumisraha tai -eläke on täysin järjen vastainen. Työkykyinen ihminen voi nostaa vuosikausia jopa 4000 euroa kuukaudessa tekemättä yhtään mitään. Suhteutahan tämä aktiivimalliin! "Sopeutuva" kansanedustaja tienaa siis yli kuusinkertaisesti sen mitä työtön työnhakija ja vieläpä ilman velvoitteita. En ole katkera, mutta kuitenkin.... takana on tiukka työputki, mikä katkesi työtapaturmaan, mutta ei tule sopeutumisrahaa. Aika sopeuttaa, puoliso sopeuttaa, kaikki muu uusi tekeminen sopeuttaa ja lopulta tilanteeseen on tietysti pakko sopeutua.

Lumisateeseenkin on vaan sopeuduttava ja toimittava sen mukaan. Vedenkestävää ripsiväriä, tumput auton putsaamista varten (lapio takakonttiin varmuuden vuoksi), välikalsarit, tiukkaa asennetta ja hiutaleiden sekaan vaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt