Hyväntekeväisyys

Joitakin kertoja vuodessa tulee laitettua joku roponen johonkin hyvään tarkoitukseen. Hyväntekeväisyyskohteita vaan on niin paljon, ettei tiedä mihin milloinkin antaisi, kun kaikkia ei voi tukea. Vapaaehtoistyökin on yksi tukimuoto, mutta silläkin on rajansa.

Meneekö kaikki apu oikeasti edes perille? Kuinka paljon lahjoituksestani menee johonkin muuhun kuin siihen itse kohteeseen? Nämä kysymykset pyörivät varmasti monella mielessä. Ei voi muuta kuin luottaa ja toivoa.

Eri toimijat joutuvat taistelemaan lahjoittajista ja varainkeruussa on röyhkeyttäkin. Minulle soitettiin jokin vuosi sitten ihan hyvästä asiasta ja pyydettiin kuukausilahjoittajaksi. Kun totesin, etten halua nyt sellaiseen ryhtyä, koska haluan vaihdella sitä tahoa, mihin milloinkin rahaa annan, puhelimen toisessa päässä todettiin tylysti; "niin, sinä et siis halua auttaa lapsia." Kiitos ja näkemiin, oli vastaukseni siihen. Siinä mielestäni mentiin törkeästi rajan yli, eikä varainkeruu ollut enää asiallista.

Jatkossakin aion osallistua hyvän tekemiseen. Maaliskuun alussa järjestämäni hyväntekeväisyyskonsertti Syöpäsäätiön hyväksi tuotti 2104 euroa - olen kiitollinen kaikille mukana olleille ja osallistuneille!

Kommentit

  1. Hyväntekeväisyyskohteita on kyllä paljon, en aina itsekään tiedä mihin sitä lahjoittaisi. Mielellään aina antaisin ruokaa tai tavaraa mitä tarvitsee kuin rahaa. Aika tyly vastaus. https://www.pelastusarmeija.fi/yrityksille

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Punamullo ja merikrotti

Kun uni ei tule