Kohta viiskyt vee!

Tämän viikonlopun ainoa blogitekstini on tässä - sen verran on hektistä menoa tiedossa, etten taida joutaa kirjoittamaan. Sunnuntaina tulee nimittäin tätä telluksen taivallusta täyteen 50 vuotta ja tulevat päivät kuluvat sen merkeissä. Ei, en pidä mitään suuria juhlia. Kahvikekkerit ja kaikenlaiset pönötykset sivuutetaan sillä, että tuli järjestettyä hyväntekeväisyyskonsertti. Mikäli siis liikutte huomenna (lauantaina 3.3.) Tampereella, niin poiketkaapa Aleksanterin kirkkoon klo 17.00 kuuntelemaan vokaalimusiikkia vanhasta vähän uudempaan. Olemme tärkeällä asialla ja keräämme lahjoituksia Syöpäsäätiölle.

Minulla ei ole vielä käsitystä miltä tuntuu olla viiskyt vee - ehkä tiedän sunnuntain jälkeen. Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas ajassa, kun nuo pyöreät vuodet täyttävän odotettiin pian jäävän eläkkeelle. Lahjaksi annettiin keinutuolia, kävelykeppiä tai viirejä... siis pöytästandaareja (millainen muuten itseltäni jo löytyykin.. apua.. ja kiitos erään mieskuoron). Mutta mitä on 50 vuotta? Eipä juuri mitään. Se on viisi kymmenen vuoden pätkää, mitkä kuluvat yllättävän nopeasti, kun asiaa tarkemmin ajattelee.

Kymmenen vuotiaana sitä vaan odotti jo aikuistuvansa. Kaksikymppisenä kuvitteli aikuistuneensa ja luuli jo olevansa kovinkin viisas. Kolmekymppisenä oltiin mukamas vielä huomattavasti kokeneempia ja ymmärrys aikuisuudesta oli miltei tapissaan. Nelikymppisenä sitä sitten nauroi kaikelle edelliselle ja alkoi miettiä, että mikäs minä oikeastaan olenkaan. Tässä viidenkympin tietämillä huomaan olevani taas parhaimmillani, jos ei oteta lukuun fyysistä rapistumista, eikä minulla ole mikään tarve aikuistua - viisautta ja kokemusta olisi kyllä kiva saada vielä lisää. Ei tarvitse etsiä ja yrittää, mutta saa tehdä molempia jos haluaa. Elämä on jo nyt pitänyt sisällään miltei koko kirjon, mutta on se vaan kaikkineen ollut aika mahtavaa! Innolla ja mielenkiinnolla odotan, mitä tarjolla on tästä eteenpäin. Ainakin aion ottaa kaiken irti ja nauttia täysin siemauksin joka hetkestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt