Nettitohtorit

Tauti ei tunnu taittuvan. Sain jälleen lääkittyä kuumeen toviksi alle 38n, mutta ei tässä hätää, tämä on vasta neljäs päivä - odotellaan ainakin huominen. Kurkku on niin kipeä, että tällä hetkellä täällä on hyvin hiljaista - kuuluu vaan hidas, voipunut naputus näppiksellä.

Tapanani ei ole huolestua kovin pienestä, enkä varsinkaan lähde arvuuttelemaan asioita netin välityksellä. Tänään tein kuitenkin mielenkiinnosta pientä taustatutkimusta tätä blogia varten. Huomasin, että netistä löytyy ihan asiallisiakin sivustoja, neuvoja ja tietoa sairastamisesta (esim. flunssan kotihoito-ohjeet), mutta sitten on nuo keskustelupalstat - voi taivas ihmiset! Siellä hysteeriset, ilmeisesti lääkärikammoiset kauhistelevat, että mikä ihmeen tauti mahtaa olla kun oireet ovat sellaiset ja sellaiset. "Auttakaa joku"! No joku nettitohtori siihen sitten vastaa, että kuulostaa jänisrutolta, tm. pöyristyttävää. "Laita kuva, niin yritän katsoa sen perusteella". Ilmeisesti se ei ole mikään vitsi, vaan ne ihmiset ovat tosissaan. Järki hoi?! Eikö kannattaisi arvuutella ihan oikealla lääkärillä, koska useat keskustelut kuitenkin tuntuvat päätyvän siihen, että tauti on todennäköisesti niin vakavaa, että olisi ehkä syytä mennä lääkäriin.

Mitä apua netin kautta saa - muuta kuin vertaishysteriaa? Ei ainakaan tutkimusta oikean diagnoosin saamiseksi, eikä hoitoa siihen kuolettavan kammottavaan latinankieliseen juttuun, mikä aiheuttaa päänsärkyä, kuumetta ja ihottumaa, ym. Omilla oireillani sairastan netin mukaan todennäköisesti hyvinkin monenlaisia tauteja päällekkäin ja minun pitäisi nyt vähintäänkin ahdistua asiasta. Ei kuulkaas - kyllä minä ainakin menen lääkäriin, mikäli en tästä kohta tokene. Mutta ei ihan vielä. Kun järkevät kotikonstit hiipuvat, vasta sitten - köh!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt