Sote-markkinat?

Täytyy myöntää, etten ole kovin hyvin perillä siitä, missä sote-uudistus menee ja mihin menee, jos menee. Aika pelottavaa luettavaa oli Aamulehden eilinen artikkeli "Ruotsi on varoittava esimerkki". Kun terveydenhuollosta tulee kaupallista, yhtiöt pyrkivät tietysti tekemään voittoa ja laadukas terveydenhuolto saattaa olla se toissijainen tavoite. Kannattaa lukea tuo artikkeli, mikäli mahdollista.

Viime päivinä on keskusteltu myös siitä, tuleeko kansalaiselle "hintalappu otsaan". Jos sairastat jo valmiiksi paljon, sinua ei kukaan toimija halua, koska maksat liikaa. Entäpä valinnanvapaus? Kuinka moni osaa ja kykenee valitsemaan oikean toimijan? Miten käy vammaispalvelujen, jne.? Ollaanko oikeasti ja tasa-arvoisesti samalla viivalla, olitpa kuka hyvänsä ja asuitpa missä hyvänsä? Kuunnellaanko asiantuntijoita kentällä? Epäilen - kaikkea.

Tulevaisuuteni on varmaankin se, että olen jo nyt sairastanut kaiken mitä saa ja loppusijoituspaikkaa kuusen juurella tarjotaan edullisemmin kuin muuta palvelua. Eipä siitä kuusestakaan kauan ole iloa, sillä se kaadetaan parin kymmenen vuoden sisään. Tilalle tulee ratikan päätepysäkki ja uusi ostoskeskus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt