Äiti

Tänään tahdon lähettää lämpimät äitienpäiväonnittelut erityisesti omalle äidille, mutta myös kaikille muille äideille!

Itselläni ei ole kokoemusta äitiydestä, eikä enää tässä iässä tulekaan. Äitiys oli joskus toiveena, mutta en ole mitenkään katkera siitä, ettei se toteutunut. Se ei osunut kohdalleni, eikä lopulta ehkä sittenkään olisi ollut "minun juttuni". Eihän niitä lapsia edes niin vain saada tai "hankita", mutta lapsettomuus on ollut osin myös oma valinta. Kun tarkemmin ajattelen, ei ole oikein ollut elämäntilannetta, mihin lapset olisivat kuuluneet. Kuulostaa varmaan itsekkäältä, mutta itsekästä olisi ollut sekin, jos minulla olisi ollut lapsia, mutta ei aikaa tai tilaa heille. Onneksi en ole jäänyt täysin osattomaksi lapsista, vaan olen voinut seurata sisarusten ja ystävien lasten kasvua.

Ymmärrän myös pariskuntia, jotka haluaisivat kovasti lapsia, mutta eivät saa. Se voi olla todella kipeä asia. Äitinä voi kuitenkin olla myös muille, kuin biologisille lapsille ja se on yhtä arvokasta. Maailmassa on ihan liikaa lapsia, joilla ei ole äitiä.

Minkälainen on hyvä äiti? Ei kai sellaista voi tarkkaan määritellä - jokainen tekee parhaansa. Itse ainakin olen saanut omalta äidiltäni "hyviä eväitä" kylliksi. Ja niinhän se on, että lapset kasvavat ja vastuu elämästä siirtyy lopulta heille itselleen. Jokainen tallaa elämänsä oman näköisekseen ja tyystin itse. Ilman äitiä emme kuitenkaan olisi täällä. Äidit ja mummot ansaitsevat kiitokset ja rakkauden osoitukset!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt