Kesälukemista

Sanotaan, että hyvä kirja vie lukijan mennessään. Itse olen aika ronkeli lukemisen suhteen ja jätän homman helposti kesken, mikäli kirja ei miellytä.
Jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä, mutta tässä muutama vinkki kesälomalukemisiin. Unohtamatta tietysti sitä, että kaikkihan te luette myös tätä blogia - eikös niin?

Dekkarien ystäville suosittelen  Fred Vargasin kirjoja. Mikäli tässä genressä kaipaa klassikkoja, kehotan lukemaan Raymond Chandleria, mutta ehdottomasti alkuperäiskielellä (englanniksi), koska käännökset eivät mielestäni yllä tasoltaan samaan kuin alkuperäinen Chandler.
Kevyempää ja jopa hassua etsivätoimistoluettavaa löytyy Alexander McCall Smithin "Mma Ramotswe tutkii" -sarjasta. Kulkee muuten mukavasti mukana pokkarien muodossa.

Fantasiaa/scifiä kaipaaville vaikkapa Le Guin: "Pimeyden vasen käsi" tai Hoeg: "Lumen taju". Molempien julkaisusta on jo aikaa, mutta yhä vaan sopivat tänäkin päivänä luettaviksi.

Klassinen uroteko olisi lukea Mika Waltarin "Sinuhe egyptiläinen". Waltari kirjoittaa niin hyvin, eikä tarinakaan ole hassumpi.

Tove Janssonin Muumilaakson tarinoita voi lukea aina uudestaan ja varsinkin sen jälkeen kun on lukenut Janssonin elämänkerran.

Mikäli et halua paljon sanoja, lue Risto Rasan runoja tai Antti Holman "Kauheimmat runot".
Mikäli niissäkin on liikaa, siirry sarjakuviin ja haali jostain esimerkiksi Hergén "Tintin seikkailut" (Seikkailu punaisella merellä, Tuhatkaunon tapaus, Castafioren korut, jne.). Varma klassikko ja hieno piirrosjälki.

No - joissakin tilanteissa voi olla hyödyllistä lukea vaikkapa Suomi-Italia sanakirjaa. Tehdään tänä kesänä kuitenkin hyvä teko ja luetaan edes yksi ihan oikea kirja, missä on kannet ja paperia sisällä.  



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Punamullo ja merikrotti

Mitä kuuluu takapihan tintille?

Kirkon omat lait ja säännöt.