Muistojen laatikko.

Löysin viikonloppuna laatikon, mikä oli viime muuton yhteydessä jäänyt avaamattomana varaston hyllylle. Osa sen sisällöstä on kokenut jo monet muutot ja istunut aikaisemminkin unohduksissa eri varastojen hyllyillä. Vastaan tuli muistoja, tapahtumia, ihmisiä, kohtaamisia. Osa tavaroista sai nyt lähteä, koska niiden säästämisessä ei ollut enää kuntonsa puolesta mitään järkeä.

Vanhojen c-kasettien joukosta (onneksi olkoon, jos tiedät mikä se on) pisti silmiin muun muassa "Timppa" ja hänen demonauhansa vuodelta 1991. Timppa halusi välttämättä antaa sen kasetin minulle ja halusi myös kuulla mielipiteeni siitä. Se hetki ja ne keskustelut palasivat yhtäkkiä mieleen kuin eilinen, vaikka olin Timpan jo tavallaan unohtanut, eikä nauhakaan ole juuri soitosta kulunut. Laitoin kasetin soimaan ja se oli yhä priimakunnossa. En silloin aikoinaan ollut siitä genrestä niin kovin innostunut, mutta nyt tajusin, että omassa sarjassaan se on ihan kelvollista kuunneltavaa. Timpan haaveet ja unelmat toteutuivat osin. Hän todellakin teki euroviisun, mikä edusti Suomea 1996 ja osallistui itsekin Rio -yhtyeineen euroviisukarsintaan ja Syksyn sävel- kilpailuun jo aikaisemmin, vuonna 1994. Hän sävelsi ja sanoitti lukuisia biisejä, mitä päätyi sitten levyillekin. Harmillista oli se, että Timpan elämä päättyi kesken kaiken. Tuli jotenkin haikea ja vähän surumielinen olo. Tuo c-kasetti tuntui nyt aika merkittävältä löydöltä ja se jäi edelleen talletettavaksi.

Muistojen laatikon sisällöllä ei välttämättä ole niin suurta merkitystä ja arvoa kenellekään minun jälkeeni ja melko varmasti kamat päätyvät tulevaisuudessa johonkin roskalavalle - ellen itse ehdi luopua niistä ennen sitä. Ne ovat kasa unohtuneita tarinoita, mistä osa tuppaa jo välillä itseltäkin unohtumaan. Joskus tuollaista konkreettista sälää on kuitenkin ihan kiva tsekata läpi ja mieleen palaa jotain kauas taakse jäänyttä - hauskoja sattumuksia, omaa elämää jollain tavalla hipaisseita ihmisiä ja tapahtumia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt