Kesä pilalla?

Kuoron kesäloma alkoi eilen. Olemme jo tottuneet siihen, että kun päätämme kauden kesäiseen puistokonserttiin, taivaalta tulee vettä, rakeita tai räntää... on tuulta ja tuiskua, koleaa ja hyttysiä.
Eilen oli vielä yksi riivatun hämähäkki, joka yritti laskeutua kuoronjohtajan päälle.
Silti meillä on aina uskollisia kuulijoita ja tavattoman hauskaa. Nykyään osaamme varautua kerrospukeutumisella, toppatakeilla, sateensuojilla, hanskoilla ja huiveilla, sopivilla koreografioilla, ym. tarpeellisella. Yritämme pitää myös yleisön lämpimänä ja hyvällä mielellä.

Monet odottavat vielä lomiensa alkua. Jännitetään säätä ja harmitellaan jo valmiiksi mahdollisimman huonoa tuuria, mikä takuulla iskee juuri oman loman aikaan. Ihan varmasti on kylmä ja sataa - kesä on pilalla. Mitä enemmän suunnitelmia ja odotuksia, sen suurempi pettymys. Joillekin onnekkaille tietysti osuu auringonpaistetta ja he elvistelevät sillä jouluun asti... heiltä muuten voisi perua joululoman, mikäli kesä on ollut liian hyvä... olisi tasapuolisempaa ahdistuksen suhteen... mutinaa.

Ei kuulkaas käy! Kesä on kesä ja loma on loma - oli sää mikä hyvänsä. Ihailen kuoroni asennetta. Mehän laulamme vaikka kilpaa ukkosen ja myrskyn kanssa, vaikka olisi vain yksikin kuulija, vaikka nuotit lentäisivät taivaan tuuliin tai vettyisivät sateesta - otamme kaikesta ilon irti.

Kesä ei mene pilalle sään tai epäonnistuneiden suunnitelmien vuoksi. On paljon isompia asioita, mitkä voivat pilata elämän. Terveyttä ja hyvää, rentoa mieltä - muuta ei onnistuneeseen kesään tarvita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt