Koneongelma

Jouduin eilen miltei raivon partaalle taistellessani tämän koneen kanssa. Edellisen päivityssession jälkeen kone ei toiminutkaan enää normaalisti. Pieni nörtti sisälläni ehdotti ratkaisun etsimistä omin avuin.

Etsi tietokoneen vihjeitä... eikun... virheitä. Ongelmaa ei havaita. Etsi muita mahdollisia virheitä. Ongelmaa ei voida korjata. Tee korjaukset järjestelmänvalvojana. Mikä hiivatin tredo tunneling pseudo-interface ohjainongelma?! Etsi ongelman ratkaisua netistä. No millä etsit, kun se netti ei toimi oikein, vaikka yhteys toimii! Suorita ylläpitotehtäviä, palauta aiempaan tilaan, network adapters, vianmääritys, CDC serial ohjain ei asennettu?! Ei edellytä toimenpiteitä. Ei toimi. IDE, ATA, ATAPI? Mitä hiivattia! Tämä toiminto voi kestää useita minuutteja ja kone voi käynnistyä uudelleen useita kertoja.

Olin mielestäni ollut äärimmäisen sitkeä ja suoriutunut hienosti, mutta jouduin lopulta luovuttamaan. Kauppareissun jälkeen otin puhelimen ja valmistauduin soittamaan huoltoon. Avasin koneen, jotta näen mikä herjausviesti sieltä ensimmäisenä silmiin singahtaa. Täytyisihän minun osata sanoa huollon pojille jotain muutakin kuin tätimäisesti: "apua, kone tökkii". Kuulostaisi paljon hienommalta ja asiantuntevammalta sanoa: "pseudo... eikun tarkoitin tietysti... tuo pahuksen tredo tunneling pseudo-interface aiheuttanee koneeseeni jonkin asteisen toimintavajauksen...ööööh..."

Olin siis näppäilemässä huollon numeroa kun...  kone yhtäkkiä toimikin aivan moitteettomasti, eikä mistään tredosta ja pseudoista ollut enää merkkiäkään! Ihmeparantuminen! Kiitos ja kumarrus! AAMEN!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt