Lomaterveisiä

Terveisiä lomalta, mikä on menossa kolmatta viikkoa. Kuten vähän ounastelin, en ole joutanut kirjoittamaan blogia ja hyvä niin - lomalla ei pidä olla velvoitteita, eikä tavoitteita. Tämä jatkuva helle sai nyt kuitenkin hakeutumaan sisätila-aktiviteetteihin, joten päätin samalla naputella teille muutaman rivin.

Loma on lepoa varten, mutta lomalla tulee usein myös hoidettua joitakin asioita, mitä ei arjessa tahdo ehtiä, eikä jaksaa edes ajatella. Meilläkin oli parin päivän mittainen projekti, missä käytiin läpi vanhat postit. Itselläni on kolme laatikollista kirjeitä ja kortteja, mistä osa päätyi vihdoin tuhottavaksi. Karmeaa, mutta kaikkea ei vaan voi säästää. Aivan kaikkea en sentään tohtinut laittaa pois ja vastaan tuli hassun hauskoja, mukavia muistoja. Oli jopa muutamia pieniä harakanvarpailla kirjoitettuja joulukortteja alakouluajoilta: "HY-VÄÄ JOU-LU-A KIR-SIL-LE! TOI-VOO AL-PO", jne. Käsittämätöntä, miten paljon ihminen unohtaa vuosien varrella. Vaikka pino väheni, edelleen niitä jäi kohtuuttoman paljon talteen. Siinä oli tämän kesän siivoussessio.

Singahdimme viime viikon lopulla myös Turkuun sukulaisiin. Samalla katsastimme käsityöläiskorttelin ja ajelimme auringon paahteessa pitkin Hirvensalon ja Kakskerran saaria. Kotimaan matkailukin on siis hoidettu. Edessä on vielä mm. Sastamala Gregorianan konsertteja ja 1v hääpäivä. Vaikka lomaa ei ole etukäteen kovasti ohjelmoitu, se alkaa täyttyä. Onneksi on tämänkin jälkeen vielä tulossa toinen pikku pätkä. Pelkälle oleilullekin pitää malttaa jättää aikaa - hetkiä, jolloin vaan istutaan takapihan terassilla, syödään, luetaan, jutellaan ja ihmetellään kuinka ampiaiset juovat vettä lautasen reunalta ja punarinta ruokkii jo toista poikuetta takapihan pensaistossa, hämmästellään ja nautiskellaan, tunnit hupsahtavat kohti iltaa, eikä ole saatu mitään aikaiseksi. Mukavaa kesäpäivää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Palaute ja mielipide, onko niillä eroa?

Etäilyä, tai sitten ei

Yläpölyt